nieuws
programma
voorstellingen
activiteiten
kunst
educatie
geschiedenis
plakboek
links
medewerkers
route
contact

2018 is een bijzonder jaar voor Leeeuwarden en heel Friesland geweest. Het jaar van de culturele hoofdstad heeft nog steeds voor ons een staart in 2019

Ons project:  'Dromen achter de deur'  voor verzorgings- en verpleeghuizen in onze gemeente is gehonoreerd met subsidie geld.
We zijn nog volop bezig op de locaties, maar nu ook in het eigen Poppentheater op de Trijehoek.
Dan zijn de gasten echt even uit. En dat het enthousiat ontvangen wordt. blijkt uit de reacties van alle betrokkenen.
We gaan dan ook met veel plezier door.
 
In het theatertje zijn op dit moment geen openbare voorstellingen.
Aanvraag voor een voorstelling? Neem dan telefonisch contact op.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

Beethoven concert in de Muziekherberg

Op 1e Pinksterdag 20 mei a.s. zal “de Muziekherberg” te Lippenhuizen het seizoen afsluiten met een Beethoven concert gegeven door Johan Bijhold - piano en als gast Marjolein Wielinga - fagot.

Een bijzonder concert omdat de combinatie piano en fagot niet alledaags is. Bovendien schreef Beethoven de te spelen sonate oorspronkelijk voor piano en hoorn. Later heeft hij deze ook voor bas instrumenten omgezet. Deze keer vindt het huiskamerconcert plaats in het kleine theater, waar Bijhold de Pleyelvleugel uit 1900 bespeelt.

Naast enige korte werken kunt u luisteren naar de vermaarde sonate “Appassionata”, waar kracht en diepe gevoeligheid in weer klinkt. Juist deze zijn zo typerend in Beethoven’s werken.

Johan Bijhold werd geïnspireerd om piano te spelen door zijn vader. Hij raakte verknocht aan dit instrument. Als jonge pianist volgde hij zijn conservatoriumopleiding bij de rus Alexander Warenberg. Nu is hij in Friesland vele jaren actief als solist en speler in kamermuziekensembles maar ook als begeleider van koren.

Marjolein Wielinga studeerde fagot aan het conservatorium te Zwolle bij Peter Gaasterland. Daarnaast heeft ze vele masterclasses gevolgd en speelt in

kamermuziekensembles ook met de barokfagot. Wielenga organiseert

Zondag 20 mei (1e pinksterdag), aanvang 15.00 uur. Trijehoek 20, Lippenhuizen Entree: Volwassenen € 12,50 incl. consumptie. Kinderen € 5,-

 
 

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Lippenhuizen 8-12-2017
 
Persbericht:
 
Dinsdag 26 dec. 2e Kerstdag
 
Weer of geen weer, op 2e Kerstdag om 15.00 uur kan jong en oud zich komen opwarmen bij Poppentheater Anansi.
 
Je kan dan de midwintermiddag van Anansi in Lippenhuizen meemaken met als thema Ierland.
Voor alle leeftijden is er een mooie vertelling te beluisteren en natuurlijk live muziek.
 
Verteller en schimmenschuiver is Gitta Lichthart. In het reisschimmentheatertje wordt de legende van Knockgraften verbeeld en de vertelling is het kunstsprookje van De Gelukkige Prins geschreven door Ostcar Wilde.
 
De aller jongsten worden niet vergeten.
Voor hen is het winters ritueel van de huiskabouter Tommetot te zien in de Kamusibai, een vertelkast.
 
De muzikale omlijsting van de verhalen wordt verzorgd door Margriet Daniëls.
 
Ria en Leon Commandeur, Ditte Vrolijks, Rita van Kamperdijk, Rob Stheins en Jan Ament van de Muziekherberg verzorgen het muzikale gedeelte. Zo zullen alle medewerkers ervoor zorgen dat u even weg kan dromen in Ierse sferen.
 
In de pauze zijn er warme dranken met traktatie.
 
En als de sterdrager opnieuw symbolische licht brengt kunnen we ons weer opmaken voor een nieuw jaar.
 
Wanneer: 26 december
Waar: Poppentheater Anansi Trijehoek 20 Lippenhuizen
Aanvang: 15.00 uur Deur open: 14.45 uur
Entree: € 7,50 incl. consumptie en traktatie, kinderen t/m 3 jaar gratis.
 
Reserveren noodzakelijk met oog op beperkte plaatsen. :
www.poppentheateranansi of 0513-681990
 

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

Persbericht:

 

Seizoensprookje in de weefplaats in Hemrik

De eerste bloemen in het voorjaar laten zich zien. Voor Poppentheater Anansi het moment om het sprookje van Roodkapje te vertellen en te spelen.  In dit sprookje beleven we sterk hoe Roodkapje verleid wordt door de wolf of was het nu door die prachtige bloemen? In elk geval legt Roodkapje haar weg af met alle gevolgen van dien. Afschuwelijk, eng, erg?

Welnee, hoe simpel kan het zijn. Oplossingen komen er, dat is een geruststelling. En dat alle figuren van het sprookje nodig zijn om haar weg weer te vervolgen, die staat vast.
Misschien valt er dan toch nog iets te leren uit die aloude sprookjes van Grimm?

Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi zal op 2 april a.s. om 14.00 uur in de Weefplaats in Hemrik haar versie van Roodkapje met vilten sta-poppen vertonen en zoals gebruikelijk met live muziek, gespeeld door Jan Ament.
Voor kinderen vanaf 4 jaar en iedereen die Roodkapje nog eens wil beleven.
Nadrukkelijk niet bestemd voor peuters.

wanneer: Zondag 2 april 2017 om 14.00 uur, deur open om 13.45 uur.
waar: De Weefplaats, Binnenwei 8, 8409 JG Hemrik.
entree: € 6,- pp incl. consumptie en traktatie
reserveren:
www.poppentheateranansi.nlof tel: 0513-681990 

-------------------------------------------------------------------------------

Beste mensen,

 
Met veel plezier kondigen we een muziek-optreden bij ons aan.
Op zondag 19 maart om 15.00 uur treedt het 'Vera van Heeringen trio' op.
Het uit Wales afkomstig Internationaal folk-trio bestaande uit gerenommeerde muzikanten en strijkt neer in Muziekherberg
Als de folk en americana-singersongwriter Vera van Heeringen haar Britse tour onderbreekt voor een bezoek aan haar geboorteland, is dat een buitenkans!
Zeker als dit plaatsvindt in de intieme Muziekherberg.Vera is een in Wales woonachtige Nederlandse muzikante die vooral geroemd wordt om haar indrukwekkende en gedurfde gitaarspel. Ze zocht haar roots in Amerika en op de Britse eilanden en vulde onderweg haar rugzak met bluegrass, roots, blues, cajun en americana. Ze deed veel ervaring op in verschillende bands waaronder het humoristische folkgezelschap New Rope String Band (in 2015 nog in de Skans)
Daarmee tourde ze door heel Europa. Tot op dat moment had ze weinig solo-ervaring en was het debuutalbum Standing tall (2012) een zoektocht. Op haar nieuwe album Proper Brew (2015) was ze beter voorbereid en ontwikkelden haar songs zich natuurlijker, intuïtiever. De songs zijn het ene moment aangrijpend en verfijnd, dan weer opzwepend en swingend, maar altijd overtuigend gebracht en van hoog muzikaal niveau.
De traditionele roots-klanken van de akoestische gitaar, het verfijnde spel, de warme harmonieuze samenzang en de open, charmante presentatie zorgen voor intieme optredens. Met haar vaste trio tourt ze door Groot-Brittannië, maar komt dus voor een kort bezoek naar Nederland. Met dit unieke optreden ontvangt de Muziekherberg een nieuw genre; niet eerder klonken aan de Trijehoek in Lippenhuizen de karakteristieke rootsklanken van de zoemende contrabas of het vingervlugge ‘flatpicking’. U weet het: Er is een beperkt aantal plaatsen, daarom is reservering noodzakelijk.
voor een voorproefje: film op youtube verdere info op affiche bijgesloten. Weet u nog geinteresseerden, stuur gerust de mail door.
Met hartelijke groet en misschien tot de 19e
Jan Ament en Gitta Lichthart    0513681990  www.poppentheateranansi.nl

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

Persbericht:

Poppentheater Anansi speelt in De Weefplaats in Hemrik

Op de 1ezondagen van de komende 3 maanden zal Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi een sprookje vertellen met poppen gemaakt van vilt. In De Weefplaats in het voormalige kerkje is sinds een jaar een kleinschalige dagbesteding gevestigd voor mensen met een zorgvraag. Er kan in het textielatelier en/of in  het winkeltje onder leiding van Aafje Bouwer gewerkt worden.

Er wordt gewerkt vanuit een antroposofische visie. Eén van textiele verwerkingen, naast het weven, op het atelier is het vilten van wol.  

En daar ligt de klik. In deze bijzondere werkplaats is nu ook af en toe gelegenheid  een sprookjes voorstelling met live muziek bij te wonen.  Het zijn tafelpoppenspelen waarbij alle zintuigen aangesproken worden.

 Zondag 5 maart  wordt verteld en gespeeld het winterse sprookje:

Van een kindje zo Wit als sneeuw, Rood als bloed en haar zo Zwart als ebbehout. Hoorden daar geen zeven dwergen bij?

Belangstellenden, mensen met een beperking en kinderen vanaf 4 jaar en hun begeleiders zijn van harte uitgenodigd om erbij te zijn. De voorstelling is uitdrukkelijk niet bestemd voor peuters.

voorstelling 14.00 uur incl. consumptie en traktatie.   entree: € 6,- pp

Bij meer belangstelling wordt een tweede voorstelling gegeven om 15.30 uur.

plaats: De Weefplaats is gevestigd in het voormalig kerkje van Hemrik, Binnenwei 8

Reserveren is noodzakelijk: tel. 0513-681990 en/of email. anansi@home.nl

Info: www.deweefplaats.nl/www.poppentheateranansi.nl   

 

 

 

 

Lippenhuizen, 11-01-2016
 
Persbericht: Poppentheater Anansi
 
“Ik ben zo bloot”
 
Blootpad blijft altijd thuis, alle dieren zijn daar aangewend geraakt. Ze komen regelmatig op bezoek. Blootpad treft het met zoveel vrienden die hem niet vergeten.
Maar waarom blijft hij altijd thuis?
Daar willen de dieren wel eens achter komen.
En zou het lukken om Blootpad mee te krijgen op avontuur?
 
Het is te proberen vond Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi die de mooie dierenverhalen uit het boek Blootpad en Co als inspiratie gebruikte om er voor kinderen één vertel-en meespeelvoorstelling met poppen van te maken waar de kinderen actief bij betrokken worden.
En die betrokkenheid is een voorwaarde om de diepere betekenis van de verhalen te doorgronden. Hoe je ook bent, wie je ook bent, je hebt elkaar nodig.
 
Al vele jaren is deze voorstelling op menige Friese basisschool in het kader van de boekpromotie en taalbevordering door Poppentheater Anansi gespeeld en met veel succes.
Het ging verder dan boekpromotie: Aandacht voor elkaar, rekening houden met elkaar en zorgen voor elkaar zijn uiteindelijk de belangrijke items om oplossingen te vinden voor problemen. Doordat kinderen uitgenodigd worden om mee te spelen kunnen ze de personages en hun beweegredenen beter begrijpen, maar meespelen is ook gewoon heel leuk.
 
Op zondag 24 januari om 11 uur zal Gitta Lichthart alle personages nog eens tot leven brengen samen met de kinderen. Voor de allerlaatste keer.
En om daar een bijzonder tintje aan te geven nodigt de olifant iedereen uit om op zijn verjaardag te komen en zelfs te blijven eten. Een feestje vier je niet in je ééntje. Goed idee of niet?
Zou Blootpad ook komen?
 
Spel en poppen: Gitta Lichthart
Idee ‘uit de boeken’ en speladvies: Elly van den Brand
 
Waar: Poppentheater Anansi
Trijehoek 20 Lippenhuizen
Wanneer: Zondagochtend 24 januari om 11.00 uur
Voor wie: ouders, grootouders en alle belangstellenden en kinderen van 4 t/m 8 jaar
Prijs: € 7,50 incl. 12 uurtje, soep en brood
Reservering: 0513-681990 of via www.poppentheateranansi.nl
 

-----------------------------------------------------------------

Persbericht:

Zaterdag 26 dec. 2e kerstdag 

Een Warme Winterse Middag bij het Vertel-en Poppentheater Anansi te Lippenhuizen
 
Weer of geen weer bij Poppentheater Anansi kan op 2de kerstdag om 15.00 uur het hele gezin zich komen opwarmen. 
 
Voor alle leeftijden is er een mooie winterse vertelling te beluisteren. Vertellers zijn deze keer Fulco Hoekstra en Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi. 
 
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jan Ament o.a. met ‘muzikaal’glaswerk. Maar aan de vleugel brengt hij pianomuziek uit de Weihnachtsbaum van Franz Liszt ten gehore.
 
Ook kunt u deze 2e kerstdag wegdromen bij een heus kerstcircus in schimmenspel.
 
In de pauze zijn er warme dranken en een echte december traktatie. 
 
En als de sterdrager opnieuw het symbolische licht brengt kunnen we ons weer opmaken voor een Nieuwjaar.
 
Waar: Poppentheater Anansi
Trijehoek 20 Lippenhuizen 
 
Aanvang: 15.00 uur
Deur open: 14.45 uur
Entree: € 7,50   incl. consumptie en traktatie, kinderen t/m 3 jaar gratis.
 
Reserveren met oog op de beperkte plaatsen. via: www.poppentheateranansi.nl of 0513-681990
 

 

-----------------------------------------------------------------

Persbericht:
 
Lippenhuizen, 9-11-2015
 
 
Op zondag 29 november a.s. om 15.00 uur speelt de mijter van Sinterklaas de hoofdrol bij Anansi.
Dit jaar met een muzikale vertelling:
  "Het verhaal van Sinterklaas die zijn muts verloren had"
Sinterklaas komt met de boot in het oude stad aan, maar zonder mijter.
De herfststorm heeft de mijter van de Sint meegenomen.
Wat een verdrietig gezicht en zo koud, helemaal niet feestelijk. Waar zou de mijter terecht gekomen zijn?
 
Alle mensen komen met oplossingen, maar er gaat niets boven de echte mijter.
Daarom wordt er een zoektocht georganiseerd.
Wie de echte muts vindt, mag het allermooiste zoeken uit de grote zak, die Sint heeft meegebracht. En wie wordt de gelukkige?
 
Een al oude Sinterklaas vertelling voor kinderen vanaf 4 jaar met hun begeleiders.                             
Samen luisteren, zingen, knutselen en mee doen. Een knusse start van de winterse dagen.
Voor de kinderen een middag vol verwachting en voor de volwassen een middag vol nostalgie.
 
Vertelling en schimmen Gitta Lichthart, muzikale omlijsting Jan Ament
 
waar:       Poppentheater Anansi
                 Trijehoek 20 
                 Lippenhuizen
aanvang: 15.00 uur
deur open: 14.45 uur 
entree: € 5,- incl. consumptie en traktatie                                    
 
reserveren: via www.poppentheateranansi.nl of tel: 0513-681990
 
 

-----------------------------------------------------------------

 
Lippenhuizen, 13-10-2015
 
Persbericht: Poppentheater Anansi
 
 
Feest!  In 0pa’s draaiorgel 'De Notenkraker'
 
Draaiorgel de Notenkraker staat te verstoffen in de garage. Hij is van opa, maar die is naar het bejaardenhuis.
 
Het is nu tijd, grote opruimtijd vindt mama. Lies speelt graag met het draaiorgel, maar dat mag nu niet meer. Het moet schoon, het moet in de verkoop. Opgeruimd staat netjes vindt mama.
 
Verkopen! Het draaiorgel van opa nota bene? Niet te geloven. Wat zal opa daarvan zeggen. En ze meent het echt. Kunnen Lies en de poppen van het draaiorgel daar een stokje voor steken?
 
Nog één keer, voor de zomer begint, maakt het draaiorgel een nostalgische reis. En, samen met de kinderen wordt er een verrassing gemaakt ...voor opa.
 
Een muzikale poppen/theatervoorstelling voor kinderen over liefde en vergankelijkheid.
 
 
Poppen en spel: Ingeborg Willems www.ingeborgpop.nl
Decor: Bert Veerkamp en Poulien Gorter
Muziek: Fred Jenner
Regieadviezen: Merel van Gaalen en Gitta Lichthart
 
Waar:       Poppentheater Anansi
                  Trijehoek 20 Lippenhuizen
Wanneer: Zondagmiddag 25 oktober om 15.00 uur 
Voor wie: poppentheatervoorstelling 3+
Prijs:         € 7,50 incl. consumptie en traktatie
Reservering: 0513-681990 of via www.poppentheateranansi.nl 
 

-----------------------------------------------------------------

Poppentheater en de Muziekherberg zijn deelnemers van de 5e Open Atelierroute georganiseerd door Kunst in Opsterland 1e en 2e Pinksterdag

info: www.kunstinopsterland.nl 

Open dag zon. 24 en ma. 25 mei  van 11.00 uur tot 17.00 uur      

Vertel- en poppentheater Anansi       

*demonstratie van poppenkop maken en info.

*demonstratie van Oudhollands handpoppenspel

  tijd: 12.00 uur, 14.00 uur 15.00 uur en 16.00 uur

  duur: 15 min. Niet geschikt voor jonge kinderen onder de 8 jaar

                           en

Pianopraktijk van Jan Ament 

*info pianolessen klassiek, pop en jazz          

*maandagmiddag 25 mei openbare repetitie

  Jazz kwartet  Jan  Ament 13.30 uur

                                 vrij entree                                                     

Muziekherberg:  Trijehoek 20 Lippenhuizen

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feest!  In draaiorgel 'De Notenkraker'

Draaiorgel de Notenkraker staat te verstoffen in de garage. Hij is van opa, maar die is naar het bejaardenhuis.

Het is nu april, grote schoonmaak- en opruimtijd vindt mama. Lies speelt graag met het draaiorgel, maar dat mag nu niet meer. Het moet schoon, het moet in de verkoop. Opgeruimd staat netjes vindt mama.

Verkopen! Het draaiorgel van opa nota bene? Niet te geloven. Wat zal opa daarvan zeggen. En ze meent het echt.
Kunnen Lies en de poppen van het draaiorgel daar een stokje voor steken?

Nog één keer, voor de zomer begint, maakt het draaiorgel een nostalgische reis.
En, samen met de kinderen wordt er een verrassing gemaakt ...voor opa.                               

Een muzikale voorstelling voor kinderen over liefde en vergankelijkheid.


Poppen en spel: Ingeborg Willems www.ingeborgpop.nl 
Decor: Bert Veerkamp en Poulien Gorter
Muziek: Fred Jenner
Regieadviezen: Merel van Gaalen en Gitta Lichthart

Waar:       Poppentheater Anansi

                  Trijehoek 20 Lippenhuizen

Wanneer: Zondagmiddag 12 april 2015 om 15.00 uur

Voor wie: familievoorstelling vanaf 4 jaar

Prijs:         € 7,50 incl. consumptie en traktatie

Reservering: 0513-681990 of via www.poppentheateranansi.nl

 

 

----------------------------------------------------------------

 

 

Voorstelling in maart 2015

Lippenhuizen, 02-03-2015                              

Persbericht:

Een ‘lente feestje’ bij Anansi 

Zondag 22 maart 2015 om 11.00 en 15.00 uur voor peuters en kleuters.

                                                                                                                                                                                                    

“De Drie Biggetjes” van Poppentheater Anansi nu ook voor de jongsten op de ochtend met een 12 uurtje en dan ……..thuis op bed

Wat te doen als je varkentjes heel leuk vindt, maar niet op een echte boerderij woont en ze niet vaak ziet? Gewoon zelf maken en er meespelen bedacht Gitta Lichthart van Poppentheater Anansi. Het is een tafel poppenspel met het sprookje van De Drie Biggetjes als inspiratie.

Elk van de varkentjes wil de wijde wereld in. Na het dagelijkse ritueel van het wassen, melk drinken en toet schoonmaken, verkennen ze hun omgeving. Maar die grote buitenwereld lijkt mooier dan de werkelijkheid. Gelukkig komen mensen langs met zakken materiaal, waar een huisje van gebouwd kan worden. In een huisje voel je je veilig. Maar is een huis van stro bestand tegen de wolf? Want juist die houdt zo van een dik rond varkentje. Kan de wolf in een houten huisje komen? Of moet je dan toch een huis bouwen van…….?

De kinderen en hun begeleiders kunnen het allemaal meebeleven. Naast kijk- en luisterplezier is het een voorstelling waarbij de kinderen, waar dit maar mogelijk is, actief worden betrokken.      Tot slot samen het varkentjeslied zingen, maakt de goede afloop nog feestelijker.

De ochtendvoorstelling van  11.00 uur is  een speciale aangepaste voorstelling voor de jongsten. Deze voorstelling wordt afgesloten met met een ‘Boeren 12 uurtje’ dan kunnen de kleintjes thuis direkt aan hun middag dutje beginnen. Als dat geen grappig lentefeestje is?

Plaats:   Poppentheater Anansi                      

               Trijehoek 20, Lippenhuizen

Datum:   Zondag 22 maart 2015

Tijd:       11.00 uur en 15.00 uur

Entree:  € 7,50 incl. een Boeren ‘12 uurtje’ of Boeren ‘high tea’

 

reserveren vanaf nu: t 0513-681990 of www.poppentheateranansi.nl

----------------------------------------------------------------

 

Voorstelling in februari 2015:

Lippenhuizen, 20-02-2015

 

Persbericht: Poppentheater Anansi in de voorjaarsvakantie

 

Op zondagmiddag  1 maart  2015 kan helaas door ziekte Poppentheater Punch niet te gast zijn. We hopen Jan en Teuntje Middel later dit jaar te kunnen ontvangen. We hebben besloten onze Jan Klaassen en Katrijn te laten invallen. Ze hebben er zin aan kreeg ik te horen.

2 voorstellingen achter elkaar aan. Jan Klaassen en boeman boef en Jan, Katrijn en de boze buurman.

Poppentheater Anansi met de traditionele kast

 

Het spel: Jan Klaassen en Katrijn met Boeman Boef en Boze Buurman.

Voor alle kinderen die van avonturen houden

Jan Klaassen heeft geen zin om Katrijn te helpen met afwassen en pannenkoeken bakken. Dat is geen werk voor mannen. Maar als Katrijn hem vertelt over een ontsnapte boef, waar je een dikke beloning voor krijgt als je hem pakt, weet hij een pracht excuus om niet te helpen met die stomme afwas. Maar boeman boef ook niet gek. Hij pakt Jan, in plaats van dat hij gepakt wordt door Jan. En de boef weet nog wel meer geintjes. Dan is Katrijn er met haar gevoel voor daadkracht. Ze pakt zelf de boef en met de beloofde beloning kunnen ze weer heel wat voor elkaar krijgen.

Terwijl ze genieten van hun succes, worden ze gestoord door de boze buurman. Die vindt dat de hond van Jan zich ongemanierd gedraagt en dat  Jan een stuk tuin van hem ingepikt heeft. Hoe zou dat nou weer aflopen. Maar Jan en Katrijn zouden de ‘Jan en Katrijn’ natuurlijk niet zijn als het afloopt in hun voordeel. En misschien wel in het voordeel van iedereen die kijkt. Toch nog pannenkoeken op het menu? 

Iedereen is van harte welkom in Poppentheater Anansi op 1 maart, de laatste dag van de voorjaarsvakantie

Waar:       Poppentheater Anansi

                  Trijehoek 20 Lippenhuizen

Wanneer: Zondagmiddag 1 maart 2015 om 15.00 uur

Voor wie: familievoorstelling vanaf 4 jaar

Prijs:        € 7,50 incl. consumptie en traktatie

Reservering: 0513-681990 of via www.poppentheateranansi.nl

 

 

 

In het Anansi theater zal binnenkort ook gelegenheid zijn om inleidingen/workshop of lezingen bij te wonen dit in samenwerking met "Run libben en grun'.  Ecologie in bedrijf te Lippenhuizen.

zie voor verder op programmering


 

Tafelmarionetten voor onderzoek

Vrijdag 4 maart 2011 vond de opening plaats van de tentoonstelling "The Incredible Shrinking Man" van Arne Hendriks als onderdeel van Trans Natural 02.

Voor het onderzoek naar deze kleine mens heeft Gitta Lichthart in opdracht van Arne Hendriks 3 identieke tafelmarionetten gemaakt.
Tijdens de opening in De Verdieping 'Trouw gebouw' Wibautstraat 127 Amsterdam is daarmee door de studenten van docent Marlyn Coetsier gemanipuleerd en te gelijkertijd onderzoek gedaan naar de bevindingen van deze 50 cm lange mens.
Wat komt zo'n klein mensje tegen?
Hoe functioneert deze mens t.o.v. de ruimte? Nieuwsgierig? kijk dan op: 
 
The Incredible Shrinking Man: http://www.the-incredible-shrinking-man.net
Transnatural: http://multiplexart.ning.com/

 

Ontwerp op schaal 50 cm lang. Friesland: De drie poppen liggen in de voorjaarszon te drogen.
Amsterdam: Vanaf welke afstand zal de kleine mens kunnen ruiken? Marlyn Coetsier kijkt hoe de menspop zich verhoudt tot de dingen.


 

Panorama-foto van het theaterPoppentheater Anansi speelt "Jan Klaassen komt uit de kast" op het Nichtencircus in de Paradijsvogeltent te Amsterdam. Hiervoor geregisseerd door Wim Kerkhove van poppentheater Pantijn te Amsterdam september 2010


foto: Chris Toala Olivares

Poppentheater Anansi speelt op straattheaterfestival Enschede mei 2010.

Afsluiting Jan Klaassen Academie bij Wim Kerkhove in Amsterdam april 2010.


 

 

                                        

(c) Gitta Lichthart, Jan Ament 2022 Disclaimer